onsdag 7 oktober 2009

Ica, Coop och Axfood fegar ur

Jag gjorde nyligen en stor tummen upp till Max, som bestämt sig för att bojkotta varor från bananjätten Dole sedan fruktleverantören stämt filmaren Fredrik Gertten för förtal.

Nu har även de större matvarubutikerna reagerat på Doles beteende, men på ett betydligt mesigare sätt. Coop, Ica och Axfood (Hemköp, Willys) säger alla att de ska ha ett samtal med Dole, men att någon form av bojkott inte är aktuell.

Nu ska man väl inte kritisera dialogintentioner allt för mycket, men om man redan innan mötet gör klart att man inte har för avsikt att sluta sälja Doles produkter så betvivlar jag att man kommer att få särskilt mycket gehör för sina synpunkter.

Max visade en fräsch form av CSR när de röt till mot Dole. Matvarubutikerna låter mest som att de vill men inte vågar.

Bloggat om , , ,

1 kommentar:

  1. Man kan ju alltid skicka ett mail eller slå en signal till någon PR-ansvarig, som fattat fegisbeslutet..

    ingmar.kroon@axfood.se, Magnus Nelin, magnus.nelin@coop.se, 08- 743 23 33 eller Staffan Ekengren på Ica, staffan.ekengren@ica.se 08- 561 506 66.

    Om man vill klaga och kräva lite CSR. Ica är väl de som är sämst, de envisas med att förpacka ekologiska bananer i extra plast för att säkerställa att de miljövänliga kunderna köper de icke-ekologiska bananerna.

    SvaraRadera