söndag 6 september 2009

I Karlstad reser du snart med turkronor

Här i Göteborg får Västtrafik - som sköter kollektivtrafiken i Västra Götaland - dagligen en massa skit för att deras nya pris- och betalningssystem är på tok för krångligt.

Kritiken är till viss del befogad, men man måste nog ändå påstå att om inte GöteborgsPosten envisades med att lyfta fram diverse gnällspikars anonyma inlägg från tidningens webbdiskussionsforum, så skulle nog den här vattenglasstormen ha mojnat för ett par veckor sedan.

Hur som helst så ligger Västtrafik i lä jämfört med Karlstads kommun när det kommer till komplicerade betalningssystem. Vid ett besök på www.karlstad.se visar det sig nämligen att min gamla grannkommun beslutat att införa en ny valuta för betalning på bussen! Detta för att minska rånrisken.

Om detta är ett verk av lokalpatriotiska separatister i kommunstyrelsen med en egen värmländsk stat för ögonen, eller bara en rödvinsidé som gått för lång får väl visa sig.

Man får bara hoppas att Karlstads kommuntjänstemän kontaktar sina västsvenska kollegor för en nyttig lektion i vad man inte ska göra när man implementerar ett nytt betalningssystem.

Å andra sidan kanske man redan sneglat en del åt Göteborgshållet då namnet på den nya valutan - Turkronor - osar "goa gubbar"-ordvitsar lång väg (även om man inte nådde riktigt ända fram).

1 kommentar:

  1. Love this. Jag undrar om valutan ser ut som på bilden (karlstad.se)? Påminner om sedlarna till ett brädspel jag hade som liten. Nästa steg kunde vara att införa chokladmynt. Smart om man drabbas av lågt blodsocker pga försenade bussar.

    SvaraRadera