söndag 13 september 2009

Higab har fått hybris

Blev lite förvånad när jag åkte förbi min gamla arbetsplats nyligen och såg att det Göteborgskommunala bolaget Higab flyttat in i kontorslokalerna i Härlanda Park (gamla Härlanda fängelse).



Men ack vad jag bedrog mig! Det visar sig nämligen att Higab inte alls sitter i lokalerna utan bara förvaltar byggnaden.

Och detta gör man med en sådan entusiasm och pondus att man tycker att själva förvaltandet av byggnaden är viktigare än de verksamheter som huserar i den.

För det finns ju egentligen inget annat sätt att tolka skylten på bilden ovan, där "Higabgruppen" och själva byggnadens namn fullkomligt dominerar medan de kommunala förvaltningar som faktiskt finns i lokalerna - Härlanda stadsdelsförvaltning och social resursförvaltning - inte syns förrän man kommit på armlängds avstånd.

Hur Hibag tänkte när de tog fram detta skyltkoncept (det finns fler runt om i Göteborg) är svårt att föreställa sig. Men annat än hybris är svårt att kalla det. Inte så att lite osvenskt storhetsvansinne och självförhärligande av hävd alltid är fel, men kommunikativt är detta ett praktfiasko. Gör om, gör rätt!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar