söndag 7 februari 2010

Expressens nära uppvigling och Aftonbladet älskar Dolph

Så var Melodifestivalen igång igen och därmed är kvällstidningarnas löpsedlar uppbokade flera veckor framåt. Varenda aspekt av spektaklet ska skärskådas och i förlängningen hissas eller dissas. Inget som avviker från "mallen" (vilken den nu är) är för bagatellartat för att få epiteten "chockerande", "succé" och "flopp".

Så vad annat finns det för en sådan här blogg att göra än att titta lite närmare på hur schlagerbevakningen ter sig i år?

Expressen stod för ett nydanande sensationsjournalistiskt grepp när man helt sonika valde ut och sammanställde de argaste kommentarerna om den första deltävlingen. Och i härlig uppviglingsanda lägger man till frågan "Är du argare?" till läsarna.

Annars är det tydligt att Dolph Lundgren är svenskarnas nya Hollywood-favorit (efter att vi tömt ut ämnena Malin Åkerman och Anna Anka). Aftonbladet har inte mindre än fyra Dolph-hyllarartiklar (Dolph deltar inte förrän finalen – trots att tittarna älskar honomDolphs blodiga succé, – Du är fem plus, Dolph! och Gardells blogginlägg "Jag är kär i Dolph Lundgren"). Vi får väl se om denna förälskelse räcker bortom finalen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar